Rynkbehandling

Rynkor, vad man kan göra åt dem..

Botox
Botulinumtoxin. Är ett kraftigt nervgift som framställs av bakterien Clostridium botulinum, en bakterie som orsakar botulism, (en ovanlig och allvarligt förgiftning som angriper nervsystemet) Botulinumtoxin räknas som ett av de mest giftiga toxiner som man känner till. Sex miljoner gånger giftigare än skallerormsgift. Botoxinjektioner mot rynkor anses ändå vara säkert, botox får musklerna i ansiktet att slappna av genom att blockera nervsignaler. man använder tex för att motverka rynkorna i pannan, runt ögon, kråksparkar, bekymmersrynkor. (Rynkor mellan ögonbryn även kallad argrynka) botox används mest i panna och runt ögon men även runt mungipor. När mungiporns pekar nedåt och ger ett surt utseende kan man med botox motverka att muskler drar mungiporna nedåt. Om man framträdande senor på halsen kan man injicera botox ide muskler som omger halsen för att få en förbättring. en botoxbehandling håller upp till 6 månader.

Fillers
Fillers har mångsidiga användndningområden. Förutom att fylla ut rynkor så används de till att förstora läppar, fylla ut konkava (inbuktande) ärr, ansiktsskulpturering som att till exempel fylla ut inbuktande kinder.Fördelar med fillers är att behandlingen går snabbt, du ser resultatet på en gång. Minimal konvalecenstid. När det gäller rynkor så kan fillers användas för att ta bort rynkor på överläpp och andra rynkor runt munnen, rynkor runt ögon, rynkor i panna, speciellt djupa rynkor på hals kan behandlas

Laserpeeling

Halsrynkor
Olika typer och orsaker till Halsrynkor.
Rynkor på halsen kommer när huden blir tunnare och mindre elastisk, det beror minskad collageproduktion när huden åldras, hur mycket man får av detta beror till del på arvsanlag, detta i kombination med exponering av solens uvstrålar.
Kalkonhals beror på hudöverskott i kombination med ansamling av fettceller. Detta tillstånd är vanligt vid snabb viktnedgång.

Olika typer av ansiktslyft:

Mellanansiktlyft