Microneedling

Mikro-nålning eller microneedling kallas
även Collagen Induktions Therapy,(CIT)
percutaneous collagen induction (PCI) Metoden innebär att man med med hundratals mikronålar punkterar huden ofta med en sk. Dermaroller, (Ordet Dermaroller® är ett registrerat varumärke ) den består av ett handtag med en rulle längst ut, på rullen sitter hundratals små mikronålar som kan vara tillverkade av kirurgstål, titan eller till och med plast, det finns andra alternativ till dermaroller som t.ex dermastamp i olika storlekar som man kan använda med större precision och där man upplever det svårare att komma åt med en dermaroller.
😀

Dermaroller och Dermastamp

Vad är det bra för?

När man rollar huden skapar nålarna tusentals mikrokanaler i huden, dessa lämnar inga bestående skador och det blir inga ärr, huden svarar med att omedelbart sätta igång en process för läkning, reparation och återställning, efteråt blir huden fastare, fräschare och smidigare.Behandlingen sätter fart på hudens produktion av kollagen och elastin, med andra ord så skapar man en process där huden föryngrar sig själv.Ökad penetration av olika produkterEn annan positiv effekt är att när man använder hudvårdsprodukter i samband med dermarolling/microneedling så absorberar huden produkterna på ett enastående sätt jämfört med om man inte "rollat" huden. detta på grund av att man skapat tusentals små mikrokanaler i huden som är öppna i cirka två timmar.En produkt som appliceras på hud som inte behandlats med microneedling tränger bara in med ca 3% om du däremot utför en mikro-nål bahandling på huden och därefter applicerar din produkt så tränger produkten in med 80%, ! det är inte svårt att räkna ut att detta också i sig medför ytterlligare positiva resultat.

Microneedling är används vid behandling av:

  • Acneärr
  • Kirurgiska ärr
  • Hudbristningar
  • Rynkor
  • Hyperpigmentering
  • Tunnhårighet
  • Slapp hud

Microneedling ger också en friskare färg och lyster åt huden, resultatet är fullt i klass med det man uppnår vid laserbehandlingar, enligt Desmond fernandes så är resultatet faktist bättre än laser!!

Hur går behandlingen till?

Först och främst är det viktigt att skapa en steril miljö där man skall utföra sin behandling. alla saker du anser dig behöva för att utföra din behandling bör vara rena och sterila. desinficera hud och ditt verktyg/ (roller,dermastamp etc) före behandling på följande sätt.

Rengöring av hud

Huden måste först rengöras mycket noggrant med t.ex Klorhexidin, använd engångs bomullspads eller sterila tvättlappar, även händerna skall vara grundligt rengorda.

Rengöring av instrument (skinroller/dermastamp)

Man kan använda klorhexidin för att desinficera sin roller, man kan också spraya sin roller med kemiskt ren isopropanol utan tillsatser.vilket dödar 99,9% av eventuella bakterier på ditt instrument. man skall inte rengöra huden med isopropanol då det torkar ut den för mycket.( Isopropanol kallas även isopropylalkohol (IPA) eller 2-propanol.) Man skall desinficera sin roller vid varje användningstillfälle.

Utföring av behandling behandling.

Man behöver inte trycka speciellt hårt när man använder en skinroller, om man sträcker på huden med ena handen så penetrerarnålarna lättare. rolla i ett stjärnmönster för att åstakomma maximalt antal mikrokanaler