CITRON

Citronen är sedan länge känd för sina antiseptiska egenskaper. I asien användes citron som motgift för diverse gifter
De gamla Egyptierna uppskattade citronen för sina läkande egenskaper och använde den som potensmedel och som medicin mot feber.
Citronens antispetiska egenskaper är kända än idag, i såväl asien som latinamerika blir man uppmanad att spruta citronsaft på maten, detta för att minska risken för att bli magsjuk. citronen är rik på C-vitamin och bioflavonoider som förstärker vitaminets effekt. c-vitamin är speciellt viktigt för väggarna i kroppens minsta blodkärl, kapillärena, som förser cellerna med syre och näringsämnen, citronens ämnen har en antioxidant effekt som innebär att den minskar risken för hjärt och kärlsjukdomar.
Citronen har cancerförebyggande effekt vid viss matlagning, om kött läggs i citronmarinad före grillning förhindras uppkomsten av de cancerframkallande ämnena hetero-cykliska aminer, visar amerikanska undersökningar.
Citron renar blodet och hjälper kroppen att göra sig av med toxiner. Citron är bra för för människor som behöver extra tillskott av kalium. Citron är renande för lever och njurar, basbildande., slemlösande, stimulerar tarmfunktionen.