APELSINER

Det Svenska namnet Apelsin kommer från forntida Tyska och Nederländska Apelsina/ Apelsine som betyder äpple från Kina. (ej att förväxla med Granatäpple som på engelska kallas just för chinese apple.apelsin C-Vitamin Apelsin innehåller ca 50 mg C-vitamin per 100gram, c-vitamin som är en viktig antioxidant som är bra för imunförsvaret och som motverkar förkylning och infektioner, verkar antiinflammatoriskt i kroppen.

C-vitamin är bra för fettförbränningen

C-vitamin hjälper levern och njurarna att producera aminosyran karnitin som behövs när kroppen skall omvandla fett till energi.

C-vitamim behövs för sårläkning och för att kroppen skall kunna underhållla och reparera skellett, hud, brosk, ben och tänder.

C-vitamin skyddar mot skador på DNA. proteiner och cellväggar.

C-vitamin hjälper kroppen att ta upp viktiga mineraler i kroppen.

Läs mer om C-Vitamin

Apelsin mer än bara C-vitamin.
Apelsin inehåller över 170 olika fytokemikalier och 60 olika flavonoider, av vilka många visat sig ha antiinflammatoriska egenskaper, antitumör och blodproppshämmande egenskaper. kombinationen av höga halter av antioxidanten C-vitamin och flavonoider i apelsinen gör den till en av de bästa frukterna för att främja en optimal hälsa.
Apelsinen innehåller flavonoiden hesperidin som vid studier visat kunna stoppa inflammationer, kunna sänka kolesterolvärdet. Hesperidin kan även sänka blodtrycket samt stabilisera blodsockret samt även kunna minska hösnuva. I apelsinens skal finns Limonoider, främst limonin och nomilin ( finns även i fruktöttet) studier har visat att limonoiderna är effektiva på att hämma cancer i lungor, hud, mage och bröst. Apelsinskal och juice innehåller även D-Limonen, som kan till viss en viss del oskadliggöra cancerogena ämnen exempelvis i tobaksröken.

Vackrare hud
Ett tips är att äta apelsin på kvällen, då hjälper du kroppen att stärka huden och att göra bindväven fastare.